Next

De Filmkrant publiceerde een groot interview met Tim Ewalts naar aanleiding van zijn film Astro die in premiere is gegaan tijdens het Nederlands Film Festival. 

Na zijn deelname aan TalentHub Next vorig jaar is hij onverminderd door gegaan met aan zijn weg timmeren en dromen naleven. Zo zegt hij in het interview: “Ik probeer niet al te ver vooruit te denken, maar heb nog een hele stapel droomprojecten in mijn hoofd zitten. Ik ben nu bezig met een docu-fictie over de desillusie van backpacken, maar ik wil ook nog een horrorfilm maken over vliegvissen en nog een paar andere dingen die ik nog even voor mezelf hou. Uiteindelijk hoop ik, net als de meeste filmmakers denk ik, een film te maken in Amerika omdat ze daar zo ontzettend maf zijn. Tijd en geld zijn daarbij de grootste drempels, maar ik heb goede hoop!”

 

Naar het interview in de Filmkrant

jump!

Het Eindhovens Dagblad schreef naar aanleiding van de jump!-expositie Alles Rinkelt in PARK Tilburg een artikel en interviewde daarvoor Sjors Driessen en Jordie Rovers over hun deelname aan het talenttraject voor beeldende kunstenaars en over hun recente werk. 

"Dit werk laat zien waar ik nu sta”, vertelde kunstenaar Jordie Rovers. ,,Dit is mijn recente werk, maar het zijn niet dé beste werken van afgelopen jaren. Dit is wat ik nu wil laten zien. Ik maak veel schetsen met soft pastel, op klein formaat. Die techniek wilde ik ook naar grotere doeken overbrengen. Dat is hier wel echt gelukt”, aldus Rovers. 

Kunstenaar Sjors Driessen:,,Voor mij was het fijn om dit traject te volgen. Ik werkte veelal alleen in mijn atelier. Dan is het soms lastig inschatten of een werk nou goed is of ‘af’ is. Als er anderen meedenken en -kijken, krijg je zelf ook een andere kijk op je werk”.

Lees het artikel in het Eindhovens Dagblad

PLAN

Het NRC Handelsblad interviewde theatercollectief Plankton, dat op dit moment meedoet aan TalentHub PLAN

Het collectief bestaat uit Sonja van Ojen en Hendrik Kegels. Ze leerden elkaar kennen op de performance-opleiding op de Toneelacademie in Maastricht en wisten al meerdere nominaties en prestigieuze prijzen zoals de BNG-Theaterprijs in de wacht te slepen. 

In het artikel: In hun werk lukt het de twee performers om zichzelf op een natuurlijke manier níet op de voorgrond te plaatsen. Het lijkt te passen bij hun persoonlijkheid. Van Ojen: „Ik ben meer een vrager dan een verteller.” Kegels: „Een idee pitchen, of een interview zoals dit, dat vinden we moeilijk, dat hebben we echt moeten oefenen. Ik denk dan steeds: het gaat al veel te lang over mij.” 

Lees het interview met Plankton in NRC

Music Hub Brabant

Yannick Verhoeven, ook wel bekend als Ramses3000, doet mee met Music Hub Brabant. Hij was een poos terug te gast bij Radio 1 naar aanleiding van zijn nieuwe album Thalamus. Daarvoor verdiepte hij zich in de werking van muziek op het menselijk brein en verhuisde zelfs zijn studio voor drie maanden naar een historisch klooster. In dit radiointerview gaat hij hierover ook in gesprek met neuroloog Erik Scherder.  

Luister het gesprek terug op Radio 1

Meer nieuws over TalentHub Brabant