In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar novelle Mogelijke eigenschappen, waarin zij het onderzoeken onderzoekt. Corinne maakt regelmatig voorstellingen en performances, zoals de voorstelling Toen mijn vader nog een gastarbeider was, bij Het Zuidelijk Toneel, in 2019. Als podcastmaker werkt ze mee aan Radio Kras, De Bijsluiter en Drie uur ‘s nachts. Momenteel werkt zij aan haar debuutroman die in mei 2022 bij De Arbeiderspers verschijnt.


Waar werk je nu aan?
Aan de afronding van mijn debuutroman. Ik vind het ontzettend leuk om aan zo’n grote compositie te werken en ben op dit moment met diverse meelezers in gesprek. Het boek gaat over psychische kwetsbaarheid dus ik spreek ervaringsdeskundigen, psychiaters, een andere schrijver en mijn redacteur. 

Welk thema en/of onderwerp komt veel terug in je werk?
Ik vind het belangrijk om ‘de omgeving’ mee te nemen in mijn werk. Toen ik afstudeerde, maakte ik een voorstelling over het belang van afkomst in een sociale woonwijk in Antwerpen. Toen ik mijn script aan de wijkbewoners die mee zouden spelen presenteerde, bleek dat de Nederlandse taal niet het beste communicatiemiddel was. Door deze samenwerking met mensen van buiten de kunstwereld heb ik geleerd om beeldend aan het werk te gaan, om flexibel te zijn en met de omgeving mee te bewegen. Dat probeer ik nog steeds te doen als maker.

Wat ook veel terugkomt, is het feit dat we heel veel niet kunnen weten. Als donorkind heb ik van kleins af geleerd dat je bepaalde dingen niet zeker kunt weten. Maar eigenlijk heeft iedereen maar weinig zekerheid: hoe ziet de wereld eruit over twintig jaar, wanneer ga ik dood, blijf ik voor altijd bij mijn partner, hoe gaat de klimaatopwarming evolueren. Hoe de mens met die onzekerheid en onmacht omgaat, vind ik ontzettend fascinerend, ontroerend zelfs.