Flora Lemmens 
Flora werkt aan een meeslepende VR-ervaring getiteld “Journey of the Hollow”. Dit project dompelt gebruikers onder in de rol van een lege entiteit die door een surrealistisch, abstract landschap navigeert en zich geleidelijk vult met ervaringen en herinneringen die zelfontdekking en identiteitsvorming symboliseren.

Tim van Nielen
Tims project heet 'For my Crime of being small'. Het wordt een uitdagend virtual reality klimspel met een verhaal dat draait om het gevoel van achterstand, fysiek klein en kwetsbaar zijn, de menselijke vijandigheid tegenover het minder bekende of onbekende, het gevaar en de kracht van ambitie. En vooral de acceptatie van jezelf en anderen.

Hazal Erturkan 
Hazal's project onderzoekt het snijvlak van menselijk bewustzijn, microbiële ecologie en zintuiglijke waarneming door middel van XR. Ze wil een brug slaan tussen externe ervaringen en onze interne ecologieën door middel van een generatieve en interactieve animatie voor de multisensorische XR-eetervaring Drinkable Memories. Dit project maakt deel uit van het grotere project, Microbiome Restaurant, dat ze ontwierp in samenwerking met Marcel van Brakel, oprichter en hoofdontwerper bij Polymorf.

Eva Kröse
Tijdens haar Next XR-traject duikt Eva in het potentieel van VR en de mogelijkheden om het gevoel en de symbolische betekenis van existentiële angst te vertalen door middel van een immersieve ervaring - een diep en verontrustend gevoel dat moeilijk uit te drukken is, maar toch diep gevoeld wordt. Haar project wil deelnemers dichter bij deze emotie brengen en tegelijkertijd een rustgevende ervaring bieden.

Joris de Jong
Joris' project 'What AI See' onderzoekt de integratie van het digitale landschap in live circusvoorstellingen door te onderzoeken hoe zicht een brug slaat tussen het fysieke en digitale domein. Terwijl mensen, robots en AI de wereld verschillend waarnemen, probeert dit project te onderzoeken hoe de waarnemingsmethoden van AI de menselijke vaardigheden kunnen verbeteren. What AI See' onderzoekt de manipulatie van het zicht, wat we zien en hoe we het waarnemen.

Mauritz Seerden 
Maurtiz deed mee aan de eerste paar maanden van het traject, maar vanwege persoonlijke redenen zal hij het programma niet afmaken. Maar hij werd wel geselecteerd en maakt deel uit van deze nieuwe groep waanzinnig getalenteerde XR-artiesten. Een dikke shout out & virtuele knuffel van het Playgrounds Team.

Dit talentenprogramma is onderdeel van Playgrounds Next en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds, Provincie Noord-Brabant, Netflix.

 

Meer nieuws over Next