Alles Rinkelt

De opening van de groepstentoonstelling Alles Rinkelt werd verzorgd door Hendrik Driessen, curator en voormalig directeur van museum De Pont. 

“Indrukwekkend. Het is heel moeilijk om een tentoonstelling te maken met werk van twaalf kunstenaars. En deze werken bieden een mooie dwarsdoorsnede van wat er te zien en te doen is in de Nederlandse kunstwereld op dit moment", sprak hij. 

En hij drukte de kunstenaars op het hart: “Talent hebben is geweldig, maar wees niet te blij met wat je allemaal al kan en werk toe naar die nieuwe dingen.”

Alles Rinkelt

In het Eindhovens Dagblad

"Dit werk laat zien waar ik nu sta”, vertelde kunstenaar Jordie Rovers in het artikel dat het Eindhovens Dagblad over de expositie publiceerde. ,,Dit is mijn recente werk, maar het zijn niet dé beste werken van afgelopen jaren. Dit is wat ik nu wil laten zien. Ik maak veel schetsen met soft pastel, op klein formaat. Die techniek wilde ik ook naar grotere doeken overbrengen. Dat is hier wel echt gelukt”, aldus Rovers. 

Kunstenaar Sjors Driessen:,,Voor mij was het fijn om dit traject te volgen. Ik werkte veelal alleen in mijn atelier. Dan is het soms lastig inschatten of een werk nou goed is of ‘af’ is. Als er anderen meedenken en -kijken, krijg je zelf ook een andere kijk op je werk”.

Lees het artikel

Meer over jump!