De Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst ging uiteindelijk naar Faria van Creij-Callender, Shivangi Kalra en Tobias Thaens. Voor Thijs Segers en Jesse Fischer was het alleen al een mooie ervaring om genomineerd te zijn en om hun werk aan de Koning te kunnen laten zien én aan het grote publiek. Want tot en met 10 november zijn de werken van alle genomineerden te zien in het Paleis op de Dam. 

 

Over de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst

De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst wordt al sinds 1871 uitgereikt aan aanstormend talent onder de 35 jaar. Dit jaar hadden 483 kunstenaars hun werk ingezonden. De jury, onder leiding van Mirjam Westen, heeft vijftien veelbelovende kunstenaars genomineerd en heeft de volgende winnaars voorgedragen: Faria van Creij-Callender, Shivangi Kalra en Tobias Thaens. Volgens de jury valt op dat het aloude ambacht volop leeft onder de huidige generatie kunstenaars.

De exposerende kunstenaars maken ook kans op de publieksprijs. Breng tijdens het bezoek een stem uit aan één van de geëxposeerde werken. Het schilderij met de meeste stemmen wordt verloot onder bezoekers die een voorkeur voor dit kunstwerk kenbaar maken.

Door de jaren heen is de Prijs is uitgereikt aan toonaangevende kunstenaars als: Jan Toorop (1887), Jan Sluijters (1904), Jan Dibbets (1974), Natasja Kensmil (1998), Raquel van Haver (2018), Bobbi Essers (2023)

Vaker deelnemers van TalentHub Brabant in de run voor de Koninklijke Prijs

In 2022 was ook Fang Mij, voormalig deelnemer van TalentHub jump! genomineerd voor de Koninklijke Prijs

Luister onze podcast met Fang Mij

Meer nieuws over TalentHub Brabant