Hij bespeelde op dat moment echter nog geen instrument, zijn verhalen kwamen niet door voorrondes van Write Now, hij liep vast in een academische opleiding en werkte vervolgens als afwasser, postbode, thuiszorgmedewerker en leraar. Toch trad hij uiteindelijk wél op met ontregelende kleinkunstliedjes tijdens het Nijmeegs Boekenfeest en publiceerde hij vanaf 2018 verhalen bij verschillende literaire tijdschriften. Vorig jaar debuteerde hij met een tragikomische jeugdroman over eenzaamheid en opgroeien als eerstegeneratiestudent. Deze winter verschijnt zijn vierde jeugdboek.
Waar schrijf je over?
Dat weet ik, eerlijk gezegd, de helft van de tijd niet, zeker niet tijdens het maken zelf. Ik heb geleerd om dat oké te vinden: vaak vertellen anderen me in een later stadium waar mijn werk nu precies over gaat. Wat wél regelmatig terugkomt in die gesprekken, is dat ik verhalen maak over omgaan met verwachtingen van anderen en net niet helemaal passen binnen je omgeving of ‘het systeem’. Dat klopt wel, denk ik. Daarnaast gaat mijn werk volgens mij ook over dood, verlangen, liefde en verbondenheid; maar dat kan ik natuurlijk verkeerd hebben.
Wat is je medium?
Dat verschilt nogal. Meestal zoek ik naar wat het beste past bij het idee of het verhaal. De afgelopen paar jaar heb ik vooral proza geschreven: korte en ultrakorte verhalen voor volwassenen en langere verhalen voor jongeren. Ik vind het leuk om met genreconventies te spelen en de grenzen van die genres op te zoeken. Eerder publiceerde ik onder andere erotica en vormvaste sonnetten, ik trad op met scabreuze kleinkunstliedjes, experimenteerde met audioverhalen en hield verschillende blogs bij. Tijdens WOLK wil ik weer wat meer essayistisch schrijven in tekst- of audiovorm.
Waar kunnen mensen je voor vragen/boeken?
Ik vind het superleuk om workshops te geven aan zowel kinderen als volwassenen, aan amateurs en (onderwijs)professionals. Tijdens mijn opleiding tot leraar heb ik me gespecialiseerd in storytelling en creatief-schrijfonderwijs. Hierover heb ik gepubliceerd in onderwijstijdschriften en ik heb workshops verzorgd op grote conferenties, zoals de Dag van het Literatuuronderwijs. Ook vind ik het leuk om anderen op individuele basis een stapje verder te helpen in hun schrijfproces. Verder kun je me altijd benaderen voor optredens, verhalen in opdracht of interdisciplinair samenwerken.
Waar kunnen we meer van je werk vinden?
Mijn eerste twee youngadultromans Komt wel goed en Combitickets en mijn jeugdboek Nooit meer naar school kun je meestal wel bij je lokale boekhandel of in de bibliotheek vinden. Ze zijn ook online te koop, maar naar een boekhandel of bibliotheek gaan is goed voor je. Mocht je toch liever een device gebruiken, dan kun je verhalen vinden bij De Optimist , Tijdschrift Ei, Notulen van het Onzichtbare en Lowlands.